Vervoerder

Voor vervoerders die beroepsmatig personen en goederen vervoeren hanteert SIT een vernieuwende weg in het bevorderen van Veilig Rijden –  Zuinig Rijden – Gezond Rijden. Wij zijn overtuigd  van een aanpak vanuit de werkgever – Top-Down – en een aanpak vanuit de chauffeur – Bottom-up. De chauffeur stuurt letterlijk en figuurlijk in uw resultaat.

Zuinig Rijden

Brandstofkosten zijn na personeelskosten de grootste kostenpost voor een vervoerder. Een vrachtauto met 125.000 km per jaar en een verbruik van gemiddeld 1:3 betekent een kostenpost van zo'n € 40.000 per jaar. Ons programma levert al snel een besparing van gemiddeld 3% ten opzichte van het gemiddelde verbruik in de branche/deelmarkt. Met een elektronisch dashboard kan de chauffeur dagelijks volgen wat zijn verbruik is en wat zijn voordelen zijn als hij zuiniger rijdt. Het programma werkt heel direct en gemakkelijk.

Positief en Structureel

De positieve prikkel voor de chauffeur om veilig, zuinig en gezond te rijden vindt bij ons doorlopend plaats  ondersteund met een loyaliteitsprogramma. Deze aanpak leidt tot het gewenste gedrag. Veel initiatieven op het gebied van preventie missen dit structurele karakter.

 

Wij bieden vervoerders een volledig geïntegreerd Safety Managementprogramma met diverse tools om in VeiligRijden – ZuinigRijden – GezondRijden te sturen naar meer rendement. Wij maken gerust afspraken over garanties in uw doelstellingen. Onze ervaring is dat we bij een onderneming meer dan 10% rendement realiseren.

Veilig Rijden

Voorkomen van schaden is een groot goed voor veel stakeholders. Denk aan het voorkomen van slachtoffers in het verkeer en de economische schade. Voor de werkgever zijn er belangrijke economische factoren om schadevrij rijden te stimuleren. Er zijn namelijk veel verborgen kosten verbonden aan een schade. Naast de direct aanwijsbare schade aan het voertuig zijn er kosten als eigen risico, stilstand, premieverhoging, reputatieschade. Gemiddeld kost een schade voor een transporteur al gauw EUR 2.500 aan eigen kosten. Voor een koeriersbedrijf komt dat al snel op € 1.000. 1 schade staat gelijk aan 2% kosten van de omzet.

Gezond Rijden

Een actief en geïntegreerd ziekteverzuimbeleid is geen sinecure. De kosten die gepaard gaan met ziekteverzuim zijn gigantisch als je het verzuim niet onder controle houdt. In de sector transport & logistiek is het verzuimcijfer al hoger dan in andere sectoren, dus is er veel te winnen bij een goede aanpak. Motivatie en betrokkenheid vanuit het bedrijf bij werknemers is een belangrijke voorwaarde die wij met werkgever kunnen invullen. Ga aan de slag met ons programma “Sturen in Verzuim”.

 

 

 • Managementinformatie schadeverloop en brandstofverbruik

  Uw informatie wordt volledig geautomatiseerd verwerkt en dagelijks bijgehouden. Rapportage is voor de werkgever dagelijks beschikbaar via het elektronisch Dashboard. We hebben een eigen softwareplatform en bouwen interfaces bij bedrijven als er een bestaand programma bestaat dat alle data verzameld die wij nodig hebben voor het effectief voeren van ons programma.

 • Incentive programma voor Chauffeurs

  De chauffeur wordt positief en structureel geprikkeld door informatie en interessante voordelen voor hem, zijn partner en het gezin.  De chauffeur heeft een persoonlijk dashboard met vermelding van zijn opgebouwde SafetyMiles.

 • 24 uurs info naar chauffeur

  De chauffeur bereiken we 24 uur per dag via sms of e-mail. De berichten staan in het teken van onze focusgebieden en zijn actueel of van belangrijk om met chauffeurs te delen.

 • Garantie voor succes – Geen risico voor de ondernemer!

  Safety In Transport biedt deelnemende bedrijven een garantie van de bijdrage per chauffeur. Geen risico voor de ondernemer!

Schadehosting

Voor het effectief voeren van schadepreventie zijn er belangrijke randvoorwaarden om succesvol te zijn. Safety In Transport biedt haar klanten vier modules.

 • Schaderegistratie (Uniform)
 • Schadestatistiek  (Informatie voor Management)
 • Schadepreventie (Management Support)
 • Schadeinformatie  (Informatie voor Chauffeurs)

Safety In Transport biedt een vervoerder een volledig programma met de volgende voordelen:

 • Schadehosting/registratie op simpele wijze
 • Managementinformatie schadeverloop en brandstofverbruik
 • Incentive programma voor chauffeurs
 • 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken we de chauffeur
 • Garantieregeling!

Een chauffeur stuurt letterlijk en figuurlijk in uw resultaat!

Safety
Cultuur Plan

Schade

Management

Brandstof

Management

Chauffeurs

Management

Een schade met een vrachtauto kost de vervoerder al snel € 2.500 aan eigen kosten, of 2% van de omzet!

1%  verzuim betekent al gauw € 25.000 aan directe en indirecte kosten.
(bij 50 werknemers)

Frequentie naar Oorzaak

Plaats soort Wegen

Wij geven een rendementsgarantie af van 20% op de investering die bedrijven bij ons doen.

rendements-garantie!